Podologia Sants - Rambla Badal 190-192, escala B, entresòl 3, 08028 Sants (Barcelona) - Telf: 93 141 11 84

Estudi biomecànic

La biomecànica és la ciència que estudia l’aplicació de les lleis de la mecànica a les estructures i la marxa és l’activitat o funcionament d’un mecanisme que determina en els éssers humans la forma de caminar. Unint ambdós conceptes obtenim el de biomecànica de la marxa humana, que podem analitzar i estudiar.

L’objectiu de l’anàlisi biomecànic és valorar el moviment i la posició de les extremitats inferiors durant la marxa. En alguns casos, aquests es donen de manera anormal i poden provocar diverses patologies al peu amb conseqüències en altres nivells del cos humà. Mitjançant l’anàlisi biomecànic, podem diagnosticar i avaluar el tractament més adequat per restablir la funció del peu i així millorar el pronòstic en l’eliminació dels símptomes que presenta el pacient.

Al nostre centre, realitzem l’estudi biomecànic de la marxa en dues fases o tipus d’exploració. Es tracta de l’exploració en estàtica i en dinàmica. En l’exploració estàtica, es valoren i avaluen les estructures articulars i musculars, tant a la llitera d’exploració com en bipedestació, analitzant la posició global del pacient i l’emprenta plantar estàtica. A l’exploració dinàmica, es captura l’emprenta plantar dinàmica, mitjançant el nostre sistema informàtic a través d’una plataforma de pressions. Registrem totes les fases de la petjada i les analitzem. Al mateix temps, es realitza un enregistrament de vídeo de la marxa per un anàlisi complert del comportament de les extremitats inferiors i la seva relació amb el peu.

L’estudi biomecànic està dirigit a tots els pacients que ho necessiten, és una prova senzilla, indolora i no requereix cap preparació prèvia. És especialment interessant per a les persones que practiquen esport, donat que al realitzar aquest estudi es poden detectar i evitar possibles lesions a les extremitats inferiors. Avui en dia, gràcies a la millora en els nostres hàbits de vida i salut, ens trobem davant un important col·lectiu d’esportistes. A Podologia Sants estem a l’avantguarda de les últimes tecnologies en procediments per prevenir i/o tractar lesions dels atletes i aficionats, ajudant a optimitzar l’exercici mentre es minimitzen les lesions.